Exercicis autocorrectius

La majoria dels continguts de gramàtica relacionats amb la identificació de categories gramaticals i de funcions sintàctiques requereix, sobretot, exercitació per part dels alumnes. En general, aquests exercicis no són especialment difícils per als alumnes, però els professors se senten obligats a repetir-los una vegada i una altra perquè després puguin afrontar els exàmens amb garanties.

Oferim, a continuació, un seguit d’exercicis autocorregibles per tal que els professors puguin reduir el temps de dedicació a aquest tipus d’exercicis a l’aula i perquè puguin, també, disminuir el temps que dediquen a les correccions d’aquest tipus d’exercicis mecànics. En darrer terme, el que ens proposem és facilitar una part de la feina als professors que vulguin animar-se a introduir un altre tipus d’activitats relacionades amb la gramàtica i que estiguin orientades a la reflexió o a la millora de l’escriptura.

En els casos que generen de vegades controvèrsia o confusió a l’aula oferim, a més, una explicació breu sobre els criteris formals que aconsellem seguir per resoldre estructures ambigües o que tradicionalment s’han explicat de forma confusa als llibres de text.


Per poder usar aquests exercicis amb els teus alumnes només cal que et registris a Socrative i importis els codis dels exercicis que t’oferim en aquest document. En aquest vídeo s’ofereix un tutorial de les funcions de Socrative. Si t’interessa rebre una formació al teu centre sobre les aplicacions i avantatges de Socrative a l’aula, posa’t en contacte amb la nostra secció de formacions.