Clàudia Pons-Moll

222612 1942854844351 6011621 n

Doctora en Filologia Catalana (2004) per la Universitat de Barcelona amb la tesi doctoral «Els contactes consonàntics en balear. Descripció i anàlisi», la qual va quedar finalista (amb menció honorífica) del Premi Claustre de Doctors de la Universitat de Barcelona a tesis doctorals (edició 2006). Les tasques d’investigació que ha dut a terme se centren en la fonologia, la morfofonologia, la variació lingüística i la lingüística teòrica, i les tasques de docència se centren en les mateixes disciplines, i també en l’ensenyament de la normativa del català, la redacció i l’anàlisi de textos escrits en català, i la producció de textos orals en català. Actualment, és professora agregada al Departament de Filologia Catalana i de Lingüística General de la Universitat de Barcelona, després d’un període en què ha estat professora titular interina (2012-2015).

Juntament amb Josefina Carrera, és directora del projecte «Els sons del català» (http://www.ub.edu/sonscatala/), que té un vessant docent (GenCat-UB-UAB-UdL-URV; 2008MQD00189, IP: Joan Solà; 2010MQD00193, IP: Clàudia Pons-Moll) i un vessant de recerca. El projecte va ser premiat mitjançant el programa RecerCAIXA (RecerCaixa 2011; IP: Clàudia Pons-Moll).

És autora de nombrosos articles, publicats en revistes, llibres, sèries, volums monogràfics i actes de congressos, tant de l’àmbit internacional com de l’àmbit romànic, i en múltiples ocasions ha presentat els resultats de la seva recerca en congressos de lingüística teòrica i de fonologia de prestigi internacional. S’ha encarregat de l’edició de diversos volums especialitzats i és autora del llibre La teoria de l’optimtat. Una introducció aplicada al català de les Illes Balears.

http://stel.ub.edu/filologiacatalana/directori-organitzatiu/claudia-pons-moll